Toneelatelier Uncategorized Comedy met Tim Foncke en Piet De Praitere

Comedy met Tim Foncke en Piet De PraitereDonderdag 21 september 2023 om 20u30 in Zaal Platform.

Aalstenaar Tim Foncke gold al enige jaren als een unieke stem in de Vlaamse comedy toen een uitgever hem een contract voor twee boeken aanbood. Na zijn debuut – het omstreden brievenboek ‘De geachten’ – besloot hij de comedy aan de wilgen te hangen om zich volledig aan het schrijven te wijden. Hij leverde teksten voor Gunter Lamoots tv-programma ‘Superstaar’, ging op tournee met Herman Brusselmans, maakte in opdracht van TAL twee toneelstukken voor ‘Theater in de stad’ en schreef de romans ‘God is klein geschapen’ en ‘De wegwijzers mogen weg’. Nu is de komiek terug. ‘Brutaal, en niet te beroerd om zichzelf geregeld in de zeik te zetten,’ aldus Humo.

Piet De Praitere zorgde met zijn alter ego’s Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette voor plaatselijke aardbevingen in Vlaanderen. Als acteur gaf hij extra cachet aan goed van cachet voorziene tv-series als ‘Bevergem’, ‘De twaalf’ en ‘Chantal’. Met Tim Foncke, Joke Van Caesbroeck en Christophe Vekeman vormt hij het literaire livecollectief Moedig achterwaarts. Hij schreef boeken en scenario’s. Hij verhuisde van Gent naar Oostende en schreef de comedyshow ‘Ik ruik naar Oostende’. Over het leven dat begint als je er klaar voor bent.

Foncke en De Praitere: een double bill die je gepresenteerd wilt krijgen.

Ticket: 14 euro – https://tickets.roodfluweel.be/toneelatelier-platform/Production/Details/66724afa-8b3e-4327-a9f3-5079b1115e2e